GM a utilizat și reciclat toate bateriile sale începând cu anul 2013

13.05.2021, 11:33

Compania canadiană Li-Cycle va recicla materiile prime rămase de la producerea elementelor bateriilor Ultium pentru viitoarele automobile electrice ale General Motors, a declarat producătorul auto într-un comunicat de presă marți.

Li-Cycle va recicla „până la 100% din fier vechi de la fabricarea elementelor pentru baterii”, inclusiv cobalt, nichel, litiu, grafit, cupru, mangan și aluminiu, a spus acesta. 95% din materialul recuperat poate fi utilizat pentru producerea de baterii noi sau pentru industriile conexe. În plus, potrivit GM, procesul reciclării hidrometalurgice va reduce emisiile de gaze cu efect de seră cu 30% comparativ cu procesele tradiționale.

Utilizarea deșeurilor de producere este diferită de reciclarea bateriilor întregi la sfârșitul termenilor de exploatare sau reutilizarea bateriilor de la automobilele electrice pentru alte aplicații. GM susține că a reciclat sau reutilizat toate bateriile primite de la clienți încă din 2013, inclusiv cele înlocuite în garanție.

Conform GM designul modular al noilor baterii Ultium va facilita refolosirea și reciclarea. Celulele Ultium sunt parte de bază a strategiei de conducere, care utilizează aceleași celule de buzunar de format mare în toate automobilele electrice, iar sistemul de gestionare fără fir a bateriei va ajuta evaluarea stării celulelor și modulelor.

Primul model cu noua strategie a bateriei Ultium va fi pick-up-ul GMC Hummer EV SUT 2022, producerea căruia este preconizată la sfârșitul acestui an.

GM a lansat imagini grozave noi ale pick-up-ului electric GMC Hummer EV, precum și specificații complete pentru off-road.

Precedentul articol Urmatorul articol