Genesis GV60 - noi detalii despre viitoarea noutatea

01.10.2021, 09:41

Genesis GV60 este a treia mașină prezentată de producătorii auto coreeni pe platforma E-GMP, după Hyundai Ioniq 5 și Kia EV6.

Oferă câteva caracteristici care îl deosebesc nu numai de rude, ci și de la alte crossovere electrice compacte. De exemplu, puteți deschide mașina și puteți pleca fără cheie sau telefon și chiar puteți derapa cu ajutorul unui mod special de conducere.

Dimensiunile Genesis GV60, după cum era de așteptat, sunt similare cu Hyundai Ioniq 5 și Kia EV6, deși ampatamentul este puțin mai scurt decât cel al Ioniq 5.

Pentru mărimea sa GV60 are o dimensiune interioară destul de impresionantă. Oferă același sentiment de spațiu deschis pe care îl oferă Ioniq 5, datorită acoperișului panoramic fixat din sticlă și existența spațiului mare pentru picioare și cap în spatele mașinii.

Genesis relatează că, după dezvoltarea platformei E-GMP, designerii și inginerii lor au mers pe propriul drum, diferit de Hyundai și Kia și totul în interior este unic pentru GV60.

Țesătura din piele acoperă panoul de bord și ușile, iar scaunele sunt tapițate cu piele naturală. Dacă doriți să vă relaxați, scaunul pasagerului din față poate fi complet înclinat pentru a trage un pui de somn sau a admira cerul prin acoperișul de sticlă. Va fi, de asemenea, prima mașină Genesis cu un sistem audio Bang & Olufsen.

Cel mai bun truc al GV60 este că nu aveți nevoie de o cheie sau un telefon pentru a debloca mașina și a pleca. Genesis numește sistemul de deblocare ”Face Connect” și folosește recunoașterea facială cu o cameră mică ascunsă în rack-ul din  mijloc pentru a debloca GV60. Odată ajuns în interior, automobilul poate fi pus în funcție utilizând senzorul de amprentă de pe consola centrală. Puteți salva până la două profiluri și un profil oaspete.

Genesis oferă aceleași opțiuni de încărcare pentru GV60 ca Ioniq 5: de la 10 până la 80 % în 18 minute la încărcare rapidă sau 100 km în cinci minute.

Butonul electric verde de pe volan, etichetat "BOOST" activează regimul de performanță înaltă și mărește puterea cu 180 kW. Nu este unica modalitate de a te distra cu GV60: menținând schimbătorul de acționare din dreapta volanului timp de trei secunde se activează regimul drift.

GV60 va fi scoasă la vânzare în Coreea deja în acest an, iar începând din 2022 va fi disponibil în SUA și Europa. Prețurile vor fi anunțate mai aproape de anul viitor.

Precedentul articol Urmatorul articol