Geely prezintă automobilul electric Geometry la $ 9000 cu tehnologia de înlocuire a bateriei Battery Swap

12.10.2021, 15:04

Producătorul auto chinez Geely Auto (compania mamă a VOLVO) a prezentat recent o nouă mașină electrică pentru piața internă chineză, care va costa doar 9200 de dolari.

În același timp, bateria automobilului poate să nu fie încărcată, ci înlocuită în câteva minute în stații speciale Battery Swap.

Geometry EX3 este cel mai recent model de la marca complet electrică Geely Geometry. Crossover-ul cu cinci locuri are aproximativ aceeași înălțime și lățime ca actuala HONDA HR-V, dar semnificativ mai scurt.

Potrivit Geely, bateria reîncărcabilă de 37,2 kW / h oferă o autonomie de 320 km ca parte a ciclului de testare NEDC. Încărcarea rapidă cu DC oferă o încărcare de 80% în mai puțin de 30 de minute.

Sistemul de propulsie este asigurat de un motor electric cu o capacitate de 70 kW (93,8 cai putere).

Astfel de mașini, precum Geometry EX3 arată că automobilele eficiente din punct de vedere al consumului de combustibil sunt nu numai printre cele cu combustie internă.

Potrivit unui raport recent de la Reuters, Geely intenționează, de asemenea, să construiască 5.000 stații de schimbare a bateriilor în China până în 2025. Acest lucru ar permite Geely să depășească NIO, care are deja o rețea semnificativă de astfel de stații. Până în 2025, NIO intenționează să pună în funcțiune 4000 stații.

Precedentul articol Urmatorul articol