Elon Musk: Încercăm să producem mașini reale folosind tehnologia mașinilor de joacă

27.01.2021, 11:46

Tesla nu a renunțat la visul său de a produce mașini, creând întreaga caroserie dintr-o singură turnare. Elon Musk a scris recent pe Twitter: „Cu ajutorul mașinilor noastre de turnare uriașe, încercăm literalmente să producem mașini de dimensiuni mari, la fel ca mașinile de joacă”.

Anul trecut, un brevet Tesla a arătat cum compania își imaginează mașina de turnare gigantă, care ar putea crea întregul exoschelet al mașinii. Pentru crearea  unui model turnat  -  S, 3, X, Y sau viitoarea Tesla, probabil va fi necesar de o mașină de turnare mai mare, decât cele  care au fost văzute la uzina auto Tesla din Fremont. De fapt, Giga Berlin a amenajat spațiu pentru opt asemenea mașini în secția de producere.

Așadar, aceste mașini reprezintă prese gigantice Idra, adaptate pentru pregătirea turnării fundului Tesla Model Y. Ceea, despre ce vorbește Musk - este o mașină și mai mare. O claritate asupra acestui concept poate fi văzută în următorul desen, preluat din brevetul Tesla, ce se referă la o mașină gigant de turnare cu carcasă întreagă. O astfel de mașină va fi de dimensiune mult mai mare decât mașinile gigantice de turnat actuale.

Precedentul articol Urmatorul articol