Celebra ”pisică” electrică chineză a debutat în Europa

21.09.2021, 10:18

Mai mulți producători auto chinezi au participat la expoziția IAA Mobility 2021 din Munchen și au fost cu toții acolo pentru a-și anunța intențiile de a vinde mașini în Europa. La unul din astfel de standuri a fost prezentată compania ORA, un sub-brand a companiei Great Wall Motor, care planifică să înceapă vânzarea modelului său 02 Cat în Europa până la sfârșitul acestui an.

02 Cat are aproximativ aceeași dimensiune ca Mini și, la fel ca mini, aspectul său exterior este realizat în stil retro, în interior se oferă un spațiu puțin mai mare. La standul showroom-ului automobilul a fost prezentat în mai multe variante, inclusiv modelul GT sport, precum și versiuni mai luxoase.

Aspectul mașinii este destul de drăguț și dacă prețul va fi unul rezonabil, așa cum oamenii se așteaptă de la o mașina chineză, atunci micul Ora va găsi cumpărători în Europa. Interiorul noutății este de o calitate înaltă (cu mult plastic moale) și ecrane în interior de rezoluție excelentă.

Acest model are un motor cu capacitatea de 126 kW (169 CP)/250 Nm și conform specificațiilor afișate două dimensiuni ale bateriei: 48 kWh sau 63 kWh. Aceasta lucru oferă mașinii o autonomie declarată WLTP 300 km sau, respectiv, 400 km. Timpul de accelerare declarat de la zero la 100 km/h este de 8,5 secunde, iar viteza maximă este de 160 km/h. Mașina cântărește puțin peste 1,5 tone.

Precedentul articol Urmatorul articol