Cea mai vândută mașină electrică din China costă doar 4.000 $

04.03.2021, 08:01

Vă prezentăm top - 5 cele mai vândute vehicule electrice din China la finele lunii ianuarie 2021.

# 1 - Wuling Mini EV

Înainte de lansarea acestui model, succesul vehiculelor electrice urbane în China depindea în mare măsură de accesul la subvențiile guvernamentale. Dar Wuling Mini EV a dovedit că pe vehicule electrice se poate face bani. Acesta a fost conceput inițial ca o modalitate de a evita amenzile mari de emisii CO2 pentru a contrabalansa numărul mare de vehicule cu motoare de ardere internă produse de SGMW.

Transformarea vehiculelor electrice urbane ieftine într-o afacere profitabilă a fost un obiectiv de neatins pentru toți cei implicați în producerea de vehicule electrice, însă SGMW se pare că a reușit.

 

# 2 - Tesla Model 3

Indiferent de sutele de modele auto electrice chineze Tesla Model 3 continuă să se mențină pe locul doi la capitolul vânzări în China. În ianuarie au fost vândute 13.843 unități. Și aceasta în ciuda faptului că acum există concurență internă provenită de la Model Y care este produs la o fabrică din Shanghai.

# 3 - BYD Han EV

Creșterea sedanurilor de lux BYD în China este impresionantă. Mai ales având în vedere faptul că aceștia concurează la egalitate cu numărul vânzărilor de vehicule electrice mult mai ieftine. Ceea ce înseamnă că în China crește rapid toate segmentele de preț. Acesta fiind un semn că piața este departe de a fi dezvoltată și ne așteaptă o cerere crescută mulți ani înainte.

# 4 - GAC Aion S

Activitatea Aion S  merge în continuare bine. Și de această dată sedanul și-a asigurat un loc în top-5 cu 6.092 unități vândute în ianuarie. Apropo acesta este cel mai bun rezultat comparativ cu orice lună a anului trecut.

# 5 - Great Wall or a Black Cat.

„Pisica neagră” chineza Great Wall luna trecută a vândut 6.090 unități confirmându-și rolul de „locomotivă” a vânzărilor de vehicule electrice a mărcii Great Wall.

Precedentul articol Urmatorul articol