BMW a prezentat un scuter electric futurist remarcabil

08.07.2021, 10:37

BMW, totuși, a dus la bun sfârșit conceptul său futurist al unui scuter electric numit BMW CE 04. Acesta nu mai este doar o imagine frumoasă, este complet pregătit pentru producție.

BMW CE 04 este foarte aproape de conceptul original prezentat trecut. Nu duce lipsă de culori luminoase, panouri plutitoare, compartimentele pentru depozitarea lucrurilor și marginile unghiulare.

Scuterul electric include un motor electric montat pe cadru, cu o capacitate de 31 kW (42 CP), destinat unei accelerări urbane rapide. Poate atinge viteza de 50 km/h în 2,6 sec, iar aceasta înseamnă că șoferii nu ar trebui să întâmpine probleme cu o pornire rapidă de la semafor. Scuterul poate atinge o viteză maximă de 120 km/h (75 mile pe oră).

CE 04 este mult mai puternic decât alte scutere electrice urbane de dimensiuni mari de pe piață.

Judecând după profilul destul de subțire și plat al șeii, acesta nu este un scuter turistic pentru distanțe foarte lungi. CE 04 este orientat spre pasagerul urban, unde așa caracteristici precum un compartiment de depozitare a căștii, eventual, va aduce puncte pe piață.

BMW CE 04 poate fi încărcat la o priză simplă la domiciliu, la un dispozitiv de încărcare de perete sau o stație de încărcare publică.

Dispozitivul de încărcare intern de 2,3 kW oferă un timp de încărcare până la patru ore. Este disponibil un dispozitiv suplimentar de încărcare rapidă cu capacitatea de 6,9 kW care reduce timpul de încărcare de la 20% la 80% în 45 de minute.

Există o treaptă de mers înapoi, care este foarte utilă pentru un scuter care cântărește 230 kg.

Un ecran color TFT mare cu diagonala de 10,25 inchi servește centru de control. Ecranul include, de asemenea, funcții de navigare care permit șoferului să țină telefonul în buzunar în loc să-l folosească ca dispozitiv GPS suplimentar.

Scuterul va fi disponibil în 2022 și va costa aproximativ 9.000 de euro.

Director general BMW AG Oliver Zipse:

”BMW CE 04 este noua noastră stea electrică pentru oraș. Acesta combină conducerea electronică cu emoțiile și plăcerea de a călători cu o motocicletă. Cele mai noi tehnologii și cele mai bune baterii reîncărcabile care, de asemenea, oferă energie și pentru BMW iX. La fel ca CE 04, toate viitoarele noi modele BMW Motorrad pentru mobilitate urbană vor fi doar electrice”.

 

Video despre BMW CE 04:
 

Precedentul articol Urmatorul articol