BMW a declarat că până în 2030 vehiculele electrice vor reprezenta jumătate din toate vânzările sale

23.03.2021, 13:42

BMW se așteaptă ca vehiculele electrice să reprezinte jumătate din vânzările sale globale până în 2030, însă nu are planuri de încetare a dezvoltării motoarelor cu ardere internă, a declarat producătorul auto săptămâna trecuta în cadrul conferinței sale anuale. Cei de la BMW au declarat că vor avea 12 modele complet electrice până în 2023 care să acopere 90% din segmentele de piață și se așteaptă ca marca Mini să fie complet electrică ”la începutul anilor 2030 ani ".

La limita producției de serie se află crossoverul BMW iX3, sedanul sport i4 și crossoverul iX. După ele vor urma versiunile electrice ale sedanurilor BMW seria 5 și 7, precum și ale modelului X1.

Cu toate acestea BMW a refuzat să stabilească un termen pentru eliminarea completă a motoarelor cu ardere internă. Această indecizie se reflectă în viitoarea linie de vehicule electrice BMW. Majoritatea din ele sunt versiuni electrice ale modelelor existente cu motor cu ardere internă și nici i4, nici iX, nu sunt avansate structural în ceea ce privește platformele pentru vehiculele electrice.

Abia în 2025 BMW intenționează să lanseze o nouă generație de vehicule electrice pe o platformă specială nouă, pe care o numește Neue Klasse („noua clasă”) referindu-se la familia de modele care a salvat compania de faliment în anii 1960 și a stat la baza mărcii moderne BMW.

Cu toate acestea chiar și un plan pe termen scurt pentru a lansa mai multe modele electrice pe baza platformelor cu ardere internă reprezintă o cotitură semnificativă în comparație cu doi ani înainte, când BMW a declarat că 85% din mașinile sale vor avea motoare cu ardere internă în 2030.

Precedentul articol Urmatorul articol