Baterie integrată în caroseria unui vehicului electric - un start-up promițător

07.04.2021, 10:28

Este evident faptul că bateria este o parte indispensabilă a structurii oricărei mașini electrice. O companie cu numele Nanom (cunoscută anterior ca Greenvolt), cu sediul în Islanda, oferă o idee unică. Inginerii doresc să integreze bateriile în caroseria / șasiul unităților de transport.

Principiul din spatele acestei idei nu este nou - de fapt, este evoluția bateriei nichel-fier, prezentată de Thomas Edison în 1901. 

Esența ideii este următoarea: electrozi mari de nichel și fier din interiorul bateriei sunt înlocuiți cu nanoparticule din aceleași două metale. Compania se așteaptă ca sursele sale de energie să reziste până la 50.000 de cicluri de încărcare-descărcare, semnificativ mai mari decât permite tehnologia actuală a bateriei litiu-ion. Astfel, este posibil să se obțină o creștere de nouă ori a duratei de viață a bateriei în comparație cu bateriile moderne. 

Deși, în acest moment, cele menționate mai este o teorie, Nanom are deja tehnologia pentru a aduce această idee la viață. Dacă inginerii Nanom reușesc să aducă la viață calculele teoretice, aceasta ar putea fi următorul mare salt în dezvoltarea vehiculelor electrice. 
 

Precedentul articol Urmatorul articol