Automobilele electrice Canoo vor fi lansate în producere anul viitor

18.06.2021, 09:41

Canoo, o companie din California, a anunțat joi că intenționează să utilizeze VDL Nedcar din Olanda, ca partener de producere pe contract. Nedcar va supraveghea producerea automobilului complet electric Lifestyle de 34.750 USD.

Nedcar, care produce în prezent Mini Countryman în baza unui contract în Olanda, va supraveghea ceea ce Canoo numește producerea Fazei 1, care urmărește producerea a 1.000 de vehicule în 2022. În 2023 este planificată producerea a 15.000 de automobile pe an.

Canoo a dezvăluit preistoria schimbării rapide a strategiei sale de afaceri la care făcea aluzie timp de câteva luni. Deși anterior se aștepta să fie un producător de automobile numai pe bază de abonament, acum se așteaptă ca mai puțin de 20% din afacerea sa să fie bazată pe abonament. Compania susține că sarcinile de logistică sunt prea mari pentru capital. Modelul de abonament se va extinde mai lent și va ajunge la o bază mai restrânsă de clienți. Și, poate cel mai important, un astfel de model limitează stimulentele la nivelul consumatorilor pentru automobilele electrice - mai ales având în vedere creșterea potențială a creditului fiscal pentru automobilele electrice.

Compania Canoo a prezentat o întreagă gamă de automobile, inclusiv o autoutilitară și un pick-up.

Echiparea tehnică a mașinilor nu a fost modificată. Se așteaptă ca fiecare unitate de acționare să producă aproximativ 350 CP, iar modulele bateriei - din celule cilindrice în format 2170 - vor fi integrate structural în carcasă.

Precedentul articol Urmatorul articol