Audi Q4 E-Tron: specificații și aspect

15.04.2021, 11:08

Audi a dezvăluit oficial aspectul, precum și specificațiile tehnice și detalii ale crossover-ului său compact complet electric Q4 E-Tron E-Tron.

Nu are cea mai rapidă accelerație și nu cea mai rapidă încărcare, dar pașii pe care îi face în legătură cu luxul electric accesibil îl fac cea mai importantă mașină electrică a mărcii germane.

Se așteptă ca familia Q4 să apară în versiunile E-Tron și E-Tron Sportback - cu o linie de acoperiș spate mai dreaptă sau mai abruptă - la sfârșitul acestui an calendaristic sau la începutul anului 2022. Cu o autonomie de aproximativ 400 km, și cu un preț așteptat de aproximativ 45.000 de euro, acest crossover poate deveni primul Audi electric pentru mase.

Modele E-Tron 2022 Q4 - primele mașini Audi construite pe platforma Volkswagen MEB - veri ai Volkswagen ID.4. Acesta va fi disponibil în trei versiuni cu puterea până la 295 CP pentru modelul quattro cu două motoare, un motor de 150 kW în spate și un motor asincron cu o capacitate de 80 kW în față.

Bateria de 82 kWh va avea o capacitate utilă de 77 kWh. Va fi disponibilă tehnologia pompei de căldură. Versiunile cu două motoare vor putea accelera la 100 km/h în 6,2 secunde.

Rezerva de energie va fi mai mare decât cea a crossoverelor mai mari Audi E-Tron și Sportback. Cu o capacitate maximă de 125 kW pe echipamentele CCS DC cu o capacitate de încărcare rapidă de 150 kW, poate acumula aproximativ 120 km de autonomie în 10 minute. Bateria, motoarele și electronicele de putere sunt răcite prin două contururi, iar compania spune că sunt  destinate pentru încărcare rapidă repetată la curent continuu.

În versiunea de serie, E-Tron primește un coeficient de rezistență frontală de 0,28, în timp ce Sportback-ul - 0,26.

Precedentul articol Urmatorul articol